Leren bridgen

Aangezien bridge niet het makkelijkste kaartspel is, komen er aardig wat regels en bijbehorende uitleg bij kijken. Het mooie van het bridgen is dat iedereen die het momenteel nog niet onder de knie heeft, het kan leren! Om bridge te leren spelen heeft u verschillende opties. Zo zijn er veel bridge leraren actief in ons land, maar u kunt het ook op een meer zelfstandige manier leren. U kunt bijvoorbeeld bridge boeken lezen of bridge filmpjes bekijken op het internet. Om u meer informatie te geven over het leren bridgen, zullen wij het lezen en kopen van bridge boeken en het bekijken van bridge filmpjes uitgebreid bespreken op onze website. 

Wat maakt bridge nou zo lastig?

In de essentie is bridge spelen helemaal niet zo lastig, maar het spel moet wel goed uitgelegd worden. Bij bridge draait het vooral op anticipatie en het analyseren van het spelverloop, om zo zelf de beste slag te kunnen maken. Ook dit klinkt veel moeilijker dan het in werkelijkheid is, het is voornamelijk een kwestie van oefening. Hierbij is ook de samenwerking met uw partner van groot belang, u moet namelijk goed op elkaar ingespeeld zijn, wat ook als een lastige factor van het spel bridge gezien kan worden. 

Het leren van de bridge begrippen

Om bridge optimaal te begrijpen en te leren spelen, is er redelijk veel theoretische kennis vereist. Zo kent het spel vele begrippen die u moet leren om het spel te kunnen spelen. U moet bijvoorbeeld denken aan begrippen zoals slag, bekennen, eindbod, herbieding en een fit. Wanneer u bridge leert spelen zullen al deze begrippen uiteindelijk ook aan bod komen, ongeacht voor welke methode voor het leren van bridge u kiest. Wilt u dus leren bridgen? Lees dan hier meer over het lezen en kopen van  bridge boeken en het bekijken van bridge filmpjes!